top of page
Αναζήτηση

Σχεδιάστε ένα πλάνο υγιεινού τρόπου ζωής

Πολλοί παράγοντες μπορεί να βελτιώσουν τη γενικότερη αίσθηση ευεξίας σας. Τα προσωπικά σας αποτελέσματα μπορεί να επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, από τη διατροφή και την ξεκούραση, έως τα επίπεδα στρες, τις εργασιακές δεσμεύσεις, την κληρονομικότητα

Είναι θέμα ισορροπίας

Όσο πιο δραστήριος είναι ο τρόπος ζωής μας, τόσο πιο σημαντικό είναι να παρέχουμε στον οργανισμό μας επαρκή ποσότητα θρεπτικών συστατικών, ώστε να μπορούμε να αντεπεξερχόμαστε σε κάθε πρόκληση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φροντίζουμε να παραμένουμε ενυδατωμένοι και να καταναλώνουμε τακτικά, ισορροπημένα γεύματα. Μια καλή ιδέα είναι να κρατάτε ημερολόγιο με την καθημερινή πρόσληψή σας σε θρεπτικά συστατικά και να κρατάτε σημειώσεις σε εβδομαδιαία βάση για να παρακολουθείτε το πώς αισθάνεστε.

Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο

Ένας καλός βραδινός ύπνος είναι ζωτικό κομμάτι ενός υγιούς και δραστήριου τρόπου ζωής. Βοηθά τον οργανισμό μας να ξεκουραστεί, να αναζωογονηθεί και να ανακτήσει την ενέργεια που έχασε κατά τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Προσπαθήστε να κοιμάστε 6-8 ώρες κάθε βράδυ και υιοθετήστε συνήθειες για καλύτερο ύπνο.

Επιλέξτε πιο υγιεινά σνακ

Πολλοί από εμάς έχουν την τάση να «τσιμπολογούν» μέσα στη μέρα, όμως τα περισσότερα σνακ είναι συνήθως χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά και πλούσια σε θερμίδες! Καταναλώστε σνακ με πιο έξυπνο τρόπο, επιλέγοντας πιο υγιεινές εναλλακτικές των αγαπημένων σας σνακ, ώστε να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για τσιμπολόγημα αποφεύγοντας τις έξτρα θερμίδες.

Κάντε απολογισμό της εβδομάδας σας

Είναι προφανές ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής δημιουργεί πολλές φορές μεγάλο στρες. Αξιολογήστε το πώς περνά η εβδομάδα σας και παρατηρήστε πού αφιερώνετε τον χρόνο σας σε αυτό το διάστημα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε κρυμμένα διαστήματα ελεύθερου χρόνου που δεν είχατε αντιληφθεί μέχρι τώρα!

Κατακτήστε τους στόχους σας

Σε πολλές χώρες, ο συνιστώμενος χρόνος καθημερινής γυμναστικής είναι τουλάχιστον 30 λεπτά. Εάν θέλετε να βελτιώσετε το τρέχον επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, πρέπει να βρείτε χρόνο για άσκηση. Αφιερώστε 45-60 λεπτά την ημέρα, για προθέρμανση, άσκηση και αποθεραπεία. Εάν αναζητάτε έμπνευση για να ξεκινήσετε, δείτε τις ασκήσεις που σας προτείνουμε για διασκεδαστική γυμναστική στο σπίτι.

Ένας τρόπος ζωής που ταιριάζει στις ανάγκες σας

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του ιδιαίτερο σωματότυπο και ανταποκρίνεται διαφορετικά στις αλλαγές στον τρόπο ζωής και στην άσκηση. Επικεντρώστε το πλάνο υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής στις ασχολίες που απολαμβάνετε περισσότερο. Επιλέξτε την ώρα της ημέρας που βολεύει καλύτερα το πρόγραμμά σας για να ασκηθείτε και βρείτε τρόπους να εντάξετε υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά σας.

Δώστε σημασία στο πώς νιώθετε

Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ενέργειάς μας, την προσπάθειά μας και τα αποτελέσματά της. Τονώστε την αυτοπεποίθησή σας καταγράφοντας τους στόχους σας σχετικά με την υγεία, τα αισθήματά σας και σημειώστε πέντε θετικά σχόλια για τον εαυτό σας κάθε μέρα. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να διατηρήσετε την αισιοδοξία σας όσον αφορά την επίτευξη των στόχων σας, ακόμη και τις ημέρες που βγαίνετε εκτός προγράμματος.

Μην κάνετε συγκρίσεις

Είναι φυσιολογικό να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους. Η πρόοδος ενός φίλου μπορεί να αποτελέσει έμπνευση και να μας δώσει κίνητρο καθώς και να μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων μας, είναι όμως εύκολο να παρασυρθούμε και να εγκλωβιστούμε στο αίσθημα ανεπάρκειας. Μην ξεχνάτε ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ότι η προσωπική σας πρόοδος είναι αυτό ακριβώς: προσωπική.


Πηγή: Herbalife

8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page